MEGJELENTEK AZ ÚJ PÁLYÁZATI KIÍRÁSOK

2016.12.09.

Megjelent a GINOP 3.2.2 pályázat kiírása, valamint további 3 olyan pályázat, aminek keretében informatikára is pályázhatnak a KKV-k!

 

A napokban számos új, hitellel kombinált pályázatot hirdettek meg. A rendelkezésre álló keretösszeg közel 540 milliárd forint. A támogatásokat kapacitásbővítésre, infokommunikációs fejlesztésekre, kutatás-fejlesztési tevékenységekre lehet igényelni. A konstrukciókat rendkívül kedvező feltételekkel vehetik igénybe a vállalkozások, 15 éves futamidővel és 0-2%-os kamat mellett. Alább rövid összefoglalót készítettünk a legnépszerűbb pályázatokról.

1.GINOP-3.2.2-8.2.4-16 „Vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztések, felhőalapú online üzleti szolgáltatások terjesztésének támogatása”

A rendelkezésre álló keretösszeg: 39,4 milliárd forint, melyből vissza nem térítendő forrás 17,5 milliárd, míg a hitel összege pedig 21,9 milliárd forint.
Kik vehetik igénybe: A mikro-, kis- és középvállalkozások pályázhatnak.
A várható támogatások száma: 3-4000 között
Mire lehet igényelni: A felhívás vissza nem térítendő támogatás és kölcsön együttes biztosítása révén a vállalkozások hatékonyságát és jövedelemtermelő képességének erősítését kívánja elősegíteni a belső vállalati folyamatok hatékonyságának, a vállalatok közötti üzleti kapcsolatok, a hálózatbiztonság és a szolgáltatások minőségének javításán, a hatékony tudásmenedzsment érdekében a különböző vállalatirányítási és egyéb üzleti (vezetői döntéstámogató és információs, elektronikus iratkezelési, ellátási és ügyfélkapcsolati, csoportmunka, távmunka stb.) rendszerek, megoldások bevezetésén és összehangolásán, a felhőalapú (IaaS, PaaS és SaaS) és egyéb online elérhető üzleti szolgáltatások bevezetésének és használatának ösztönzésén keresztül.
Támogatás: A vissza nem térítendő támogatás összege 1 millió és 24 millió Ft között, az igényelhető kölcsön összege 1,25 millió Ft és 37,5 millió Ft között lehet, úgy, hogy az igényelhető kölcsön összegének meg kell haladnia a vissza nem térítendő támogatás összegét. A vissza nem térítendő támogatás mértéke maximum a projekt elszámolható költségének 40%-a lehet.
A felhívás keretében lehetőség nyílik információs technológia-fejlesztésre (informatikai eszközök, immateriális javak beszerzésére), szakmai megvalósításhoz kapcsolódó bérleti díj elszámolására és tanácsadás, szolgáltatás, betanítás igénybevételére. Kamat: 1%.
A kérelmek benyújtása: 2019. január 19.-től lehetséges folyamatosan.

2. GINOP-1.2.3-8-3.4-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása kombinált hiteltermék keretében

A rendelkezésére álló keretösszeg: 112,5 milliárd forint, melyből vissza nem térítendő támogatás: 37,5 milliárd és a hitel pedig 75 milliárd forint.
Kik vehetik igénybe: A mikro-, kis- és középvállalkozások
Mire lehet igényelni: A támogatás új eszköz beszerzésére, ingatlan és infrastrukturális beruházásra, IT fejlesztésre és gyártási licenc, gyártási know-how beszerzésére. A felhívás keretében lehetőség nyílik új eszközök, gépek beszerzésére, információs technológia-fejlesztésre, új informatikai eszközök és szoftverek beszerzésére (ehhez kapcsolódó gyártási licenc, know-how beszerzésére) és infrastrukturális és ingatlan beruházásokra.
Támogatás: A vissza nem térítendő támogatás összege 5 millió és 50 millió Ft között, az igényelhető kölcsön összege 10 millió Ft és 145 millió Ft között lehet, úgy, hogy az igényelhető kölcsön összegének meg kell haladnia a vissza nem térítendő támogatás összegét. A vissza nem térítendő támogatás mértéke maximum a projekt elszámolható költségének 30%-a lehet. A kamat: max. 2%. (egyéb díja nincs)
A kérelmeket 2017. január 31.-től lehet benyújtani folyamatosan.

3.GINOP-2.1.2-8.1.4-16 Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása kombinált hiteltermék keretében

A rendelkezésre álló keretösszeg: 105 milliárd forint amelyből a vissza nem térítendő támogatás: 70 milliárd Ft a visszatérítendő támogatás: 35 milliárd Ft.
Kik vehetik igénybe: Kis-, közép- és nagyvállalatok nyújthatják be kérelmeiket.
Az igényelhető kölcsön összege: Minimum összege 50 millió forint, a maximum: 500 millió forint. Kamat: 2%.
Mire lehet igényelni: Kutatás-fejlesztési tevékenységek, innovációs tevékenységek támogatására, illetve termékek piacra viteli tevékenységének támogatására. Felhívás célja a hazai vállalkozások kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységének növelése olyan hazai kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységek támogatásával, amelyek jelentős szellemi hozzáadott értéket tartalmazó, új, piacképes termékek, szolgáltatások, technológiák, továbbá ezek prototípusainak kifejlesztését eredményezik.
Támogatható tevékenységek: A kísérleti fejlesztés, eszközbeszerzés és projektmenedzsment tevékenység, illetve a kapcsolódó szolgáltatások és infrastrukturális beruházások.
Támogatás: A vissza nem térítendő támogatás összege: minimum 50 millió forint, maximum 500 millió forint. Az igényelhető kölcsön összege minimum 25 millió Ft, maximum 250 millió Ft. A vissza nem térítendő támogatás mértéke maximum a projekt elszámolható költségének 55%-a lehet.
A támogatási kérelmek benyújtása 2017. február 08-tól lehetséges.

4. GINOP-3.2.4-8.2.4-16 Felhőalapú (IaaS, PaaS, SaaS) vállalati szolgáltatások, IKT megoldások fejlesztésének és piaci bevezetésének támogatása kombinált hitellel.

A rendelkezésre álló keretösszeg: 4,5 milliárd forint. a vissza nem térítendő támogatás keretösszege: 2 milliárd Ft, a kölcsön keretösszege: 2,5 milliárd Ft.
Kik vehetik igénybe: mikro-, kis- és középvállalkozások nyújthatják be kérelmeiket. Kamat: 1%.
Támogatható tevékenység: A projektmenedzsment, eszközbeszerzés, projekt előkészítés, illetve szolgáltatás igénybevétele. A Felhívás vissza nem térítendő támogatás és kölcsön együttes biztosítása révén a vállalkozások számára az informatikai beruházási kiadások, illetve a teljes bekerülési és üzemeltetési költségek csökkentését lehetővé tevő, az internetalapú szolgáltatásokra, intelligens kliensek és eszközök használatára épülő üzleti cloud computing megoldások hazai piaci fejlesztését támogatja.
A felhívás keretében legalább 25%-os saját forrással, standard eljárással, egyablakos rendszerben igényelhető vissza nem térítendő támogatás valamint kölcsön. A vissza nem térítendő támogatás és a kölcsön egyidejű igénybevétele kötelező.
Támogatás: A vissza nem térítendő támogatás összege: minimum 17,5 millió Ft, maximum 175 millió Ft lehet. Az igényelhető kölcsön összege: minimum 20 millió Ft, maximum 300 millió Ft lehet
A vissza nem térítendő támogatás maximális mértéke az összes elszámolható költség maximum 35%-a lehet. A vissza nem térítendő támogatás és a kölcsön összegének aránya a projekt összköltségen belül maximum 75%-a lehet. A vissza nem térítendő támogatás összegének kisebbnek kell lennie a kölcsön összegénél.
A kérelmek benyújtásának legkorábbi időpontja: 2017. január 19.

Amiben tudunk segíteni a pályázat kapcsán:

  • Elkészítjük előminősítését, pályázati anyagát, és segítünk a pályázati utógondozásában,
  • Igény esetén biztosítjuk az önrész, vagy segítünk a teljes projekt finanszírozásában is,
  • Rugalmasan kezeljük a pályázati kifizetéseket,
  • A pályázati elvárások szerint dokumentáljuk a projektet.

Bővebb információért hívja munkatársunkat a +361 796 6158-es telefonszámon, vagy töltse ki az alábbi űrlapot.

Ajánlatkérés