Folyamatszervezés (BPR)

Folyamatmenedzsment - BPR

Egy cég sikeressége azon múlik, hogy hogyan tudja kialakítani folyamatait, optimalizálni működését. A megfelelő működéshez az eredményességet mérni, a kitűzött célok teljesülését értékelni kell. Az Acterra International folyamatmenedzsment tanácsadása ebben tud segíteni Önnek. A BPR (Business Process Reengineering) a vállalat teljes működésére kiterjedő komplex vizsgálat, amelynek alapját a kezdeti állapotot feltáró átvilágítás adja. Ebből kiindulva meghatározzuk az elérendő célokat és az átalakításban érintett területeket.

Az elemzés eredményét egy tanulmányban foglaljuk össze, amely funkcionális részterületekre bontva tartalmazza javaslatainkat a vállalati folyamatok újraszervezésére. A javaslatok megvalósulása esetén elérhetővé válnak az előre meghatározott célok, például a minőségjavulás, a költségcsökkentés vagy az átfutási idő rövidítése. Képzett szakértőink évtizedes tapasztalattal rendelkeznek a vállalati BPR folyamatmenedzsment területén. Kiemelkedő referenciákat tudunk felmutatni különösen a ipar, gyártás és a KKV cégek átvilágításában. Szolgáltatásunknak köszönhetően vállalata a következő fokozatba kapcsolhat és elérhető közelségbe kerülnek növekedési céljai. Ismerje meg vállalatirányítási megoldásainkat: vegye fel velünk a kapcsolatot!

Ajánlatkérés

Mit jelent a BPR? (Business Process Re-engineering)

A BPR folyamatmenedzsment egy üzleti stratégia, amelynek eredete a kilencvenes évekig nyúlik vissza. A BPR mindig a folyamatok elemzésére, tervezésére fókuszál az adott szervezeten belül. Segítségével bármely vállalat képes újragondolni és újraszervezni a munkafolyamatait a vállalati célok függvényében. A BPR első lépése a célok megállapítása, így alkalmas lehet a fogyasztói elégedettség növelésére, költségoptimalizálásra vagy a piaci részesedés növelésére is. A módszer előnye, hogy a vállalati folyamatokat alapjaiban alakítja a változó célokhoz. A hagyományos folyamatszervezési elvekkel ellentétben nem csak részfeladatok optimalizálásával foglalkozik: az elemzés a legalszó szintre és a szervezet egészére is kiterjed.

A folyamatszervezés célja

A vállalatok gyakran olyankor kezdenek el az alapvető folyamatokkal foglalkozni, amikor válsághelyzetbe kerülnek és reorganizációra van szükség. A hosszú távon tervező cégeknek érdemes a folyamatokat már bőség idején optimalizálni, hiszen ilyenkor van a legnagyobb lehetőség a terjeszkedére és növekedésre. A folyamatszervezés módszereit a kitűzött célokhoz kell igazítani. Ha a külső környezet a költségcsökkentést indokolja, akkor a folyamatokat is ennek kell aláírendelni. Azonban ha a versenytársak jobb ügyfélszolgálata piaci hátrányba hozza a céget, akkor a költségek helyett a minőségi ügyfélkiszolgálást kell a folyamatok középponjába állítani. A folyamatszervezés így mindig a külső környezet és a vállalati célok függvénye.

Folyamatmenedzsment szoftveres támogatással

A BPR programok segítenek megérteni a cég lehetőségeit, az optimalizálás irányait. Megfelelő mérés nélkül lehetetlen jó döntéseket hozni. A BPR előfeltétele a megfelelő vállalatirányítási rendszer bevezetése és a mérések elvégzése. Az Acterra leggyakrabban az SAP Business One programot kínálja ügyfeleinek: megítélésünk szerint ez a leghatékonyabb lépés az ideális folyamatszervezés irányába.

Ösztönzők használata

A folyamatmenedzsment szoftver bevezetése csak az első lépés. Hiszünk abban, hogy a mérés alapvető változást indít el. Ha tisztában vagyunk a saját teljesítményünkkel, össze tudjuk azt vetni historikus adatokkal vagy más munkatársak/részlegek teljesítményével, azonnal beindul a versenyszellem. A teljesítményt azonban ösztönözni is kell: teljesítményértékelési és jutalmazási rendszerrel kihozhatjuk cégünkből, munkatársainkból és folyamatainkból a lehető legjobb eredményt. A BPR folyamatmenedzsment ebben is az Ön segítségére lesz.

Felkeltette érdeklődését szolgáltatásunk? Tekintse meg mit mondanak rólunk ügyfeleink!

Vagy töltse ki az alábbi kapcsolati űrlapot és ismerjük meg egymást személyesen!

Acterra folyamatmenedzsment, BPR ábra

Ajánlatkérés